photo Untitled-6.gif

Sunday, June 19, 2011

si bodoh sombong ~

bodoh sombong ni jenis manusia yang bodoh tak boleh nak diajar cerdik tak boleh nak diikut !
geram betol aku dengan manusia jenis macam ni, belagak pandai nasihat orang lain mana nak dia ikut. buat benda tu ikut suka kepala dia je. ni ade cite sikit pasal si milah !
 
milah nak cari kerja, sebab dah bosan tahap max duk kat rumah so dia siap post kat fb lagi kalau ade orang yang berminat nak offer dia kerja . lepas tu ade sorang mamat ni antar mesej kat inbox fb dia , ajak dia jumpa sebab nak offer dia kerja . puas kawan dia nasihat tak payah pergi, tapi dia kata "ala , ade orang nak bagi kerja tak kan nak tolak ." huhh .

spy cik milah !
pergi pula bukan nak ajak orang lain teman . buat berani sendiri . tak takut ke kalau jadi ape-ape , dah la kau tu perempuan . si kawan pun berpakat , ikut dia senyap-senyap . jadi spy pula ( ni kes tak de kerja, cari kerja) .ye la , bimbang kot pasal si milah ni . yang peliknya kenapa nak jumpa kat mcD ? kenapa tak pejabat ke ? tak kan kerja mcD kot ? hishh . tak tenang hati kitorang .   

sampai kat mcD tu nampak la milah dengan mamat tu tengah serius berbincang . lepas tu milah nampak macam tak selesa sebab mamat tu macam duk paksa dia sain kertas (kontrak kot ) . si kawan pun cepat-cepat gi kat milah . 
ape lagi diorang tanya la mamat tu " kerja ape yang encik nak bagi kat kawan kitorang ni?" 
tergagap-gagap mamat tu nak jawab (cuak la tu !) 
pastu dia marah " kalau tak nak kerja , jangan buang masa saya !" pastu cepat-cepat dia amek semua file dan terus bla camtu je .

milah cakap mamat tu kerja  MLM, so dia nak suruh milah kerja bawah dia . kena sain kontrak dan bayar beribu kot . ni macam kes menipu . pastu teruk milah kena marah dengan mak ayah dia . so sekarang kena duk umah je . tak payah kerja ! 
tu la lain kali hati-hati la, jangan ikut pandai sendiri cik milah oooi ! o_O

* tolong la jangan tiru aksi cik milah ni . Okep . 
and dont leave man behind = jangan tinggalkan sahabat dalam kesusahan . ^_^


No comments: