photo Untitled-6.gif

Wednesday, July 6, 2011

gagal sekali bukan bermakna bodoh ~

assalamualaikum.

sape yg tak pernah gagal? even orang yang berjaya pun pernah gagal, dan kegagalan itu yg membuat mereka berjaya. zaty pun pernah gagal. zaty gagal untuk mencapai target yang zaty nak. tapi dengan kegagalan ini la zaty bina semangat untuk berjaya mencapai target seterusnya.
jangan pernah putus asa, teruskan melangkah walaupun seribu kali kita jatuh. 
MySpace
tak bermakna gagal sekali , selamanya akan gagal.
lambat laun kejayaan milik kita.chaiyok !
kesian tau kat kawan zaty ni, dia tak pernah rase gagal. dia top student. selalu cemerlang dalam peperiksaan. until one day, dia menangis tak henti henti. diri pun tak terurus. sebab dia gagal dapat A untuk subject yg dia selalu score. dia hanya dapat B. bagi kita, markah tu dah ok, tak la teruk sangat bukan nya failed. tapi bagi dia, dia rase dia gagal, dia tak pernah jangka, sebab itu subject favorite.
mungkin kita akan anggap dia tak bersyukur dengan pencapaiannya tu. tapi fahamilah, buat pertama kali merasakan kegagalan, memang seseorang akan jadi macam tu. tak boleh nak terima kenyataan dan sering menyalahkan diri sendiri sehingga mematahkan semangat.
MySpace
jangan pernah putus asa.
bersyukurlah kita kerana pernah merasakan kegagalan, walaupun ia hanya suatu perkara kecil tapi kegagalan itu menyedarkan kita dan benarlah kata pepatah " hidup ibarat roda yg sentiasa berputar, kadang kala kita di atas dan ada kalanya kita di bawah ".
MySpace
la tahzan, innAllaha ma'ana
(jgn bersedih, Allah bersama kita)
hiduplah dengan beriman, kerana dengan iman, semangat kita untuk terus hidup tak akan pernah luntur dan kegagalan tak dapat menggoyahkannya. kerana Allah sentiasa ada bersama kita. sabarlah, dan jalani kehidupan kita dengan jalan yg diredhai Allah.
 sekian.

kamu pernah gagal ? ape perasaan kamu ?
MySpace
relax ok n try this method *inhale then exhale. *

8 comments:

cheghah said...

menarik

muhamad hanif said...

betulbetul..


saya.tak.bodoh.


AHAHAHAHAHAHAH!

zaty said...

ye betol. ntah ape2 la ko ni anip.



AHAHAHAHAHAH!

Ini Kisah Tia said...

kegagalan tak semestinya pahit . ye ! memang pahit , tapi pahit tu bukan selamanya . lagipun , kegagalan mengajar kita supaya lebih berhati-hati di masa depan :)

zaty said...

yeah, u're right dear. :)
kegagalan mnjadikan perjalanan hidup kita lebih mencabar dan indah bukan kosong semata mata.

Nur Fajariah said...

bukan gagal lah.tapi time spm dulu,target dpt laen,tapi dpt laen..frust jugak lah.tapi nk wat camne,dh tkdir..terima je lah.

anyway,gagal bukn pghalang untk kita berjaya...keep trying.ALLAH slalu ngn org yg sntiasa berusaha..=)

zaty said...

fajariah : yeah dear, dont despair and never loose hope, cause Allah is always by ur side.

mrs.asrafovic said...

:) org2 yg brjaye dlm dunia ni adalah org yg pernah gagal pd mase dlu...so...jgn give up okeh...:)