photo Untitled-6.gif

Wednesday, August 17, 2011

penyalahgunaan button 'LIKE' FB

jangan tiru aksi ini. 
status puji diri sendiri.

kawan aku punya.
memang dia baik la sangat.haha

bulan puasa ni tak nak la cerita benda buruk apatah lagi mengata orang. tapi terpaksa tegur dengan perangai sesetengah orang ni yang boleh dikategorikan sebagai tak tahu malu dan terlampau perasan. entri ni ditujukan khas untuk kawan kawan facebook yang suka sangat duk buat status " sape rase saya 'cute'. sila like" dan "sape rase saya 'baik'. sila like". kalau setakat post kat status sendiri tak pe la, ni dia pergi post kat wall kita, suruh pergi like status dia. please. kau ni jenis yang gila glamour ke. grrr  =,=
Onion Icons
"saya cute, awak hodoh. sila like."
memang nak makan penampar je orang yg buat status lagu ni. hahaha
bukan kata kita ni jeles ke ape tapi tak suka la dengan perangai yang gedik tak bertempat macam tu. terutama pada perempuan perempuan, tak payah la duk cari publisiti ciput macam tu. tak laku ok. ape faedahnya pergi wall orang suruh like status hang yang nak mencapap tu. buat malu je. lepas tu, berjela jela la komen menyampah orang lain tujukan khas buat hang. kalau hang post status pasal tazkirah ramadhan dapat la juga pahala dan 1000 kawan hang 'like' status hang.
MSN Onion Icons
bila ada 1001 orang like kau punya satus, macam ni la  riaksi kau.
tersangat lah speechless!

walau baik macam mana pun kita, tak payah la nak buat status giler glamour macam tu, tak comel ok. seeloknya kekalkan sifat bersederhana dan tawaduk dalam kehidupan kita ni, terutama di bulan Ramadhan ni. maaf dipinta jika entri ni membangkitkan rasa tak puas hati mana mana pihak yang suka mencapap.
saje je entri ni, nak perli kawan aku yang buat status gitu. sorry beb.
* mencapap = mencari publisiti murah. 
MSN Onion Emoticons
kau nak glamour kan, aku bagi kau glamour kat blog aku.
AHAHAHAHAHAHA.

No comments: