photo Untitled-6.gif

Thursday, March 8, 2012

sihatsakit

Bismillah..

Antara satu nikmat yang tak terhingga Allah berikan untuk kita ialah nikmat sihat.
bila sihat boleh hang out dengan kawan, pergi kelas dan study sama sama.
but what happen klu kita jatuh sakit? boleh tak kita nak buat semua tu? 

Dear my friend, 

Please bersabar dengan ujian Allah ni. And i'm really really sorry tau cause i baru tahu yang kamu jatuh sakit. patutlah i dah lama tak nampak kamu. Kitorang kat usim ni sentiasa doakan kamu, mungkin Allah lebih sayangkan kamu dan Dia nak uji kamu dengan penyakit kamu tu. Sentiasa ingat padaNya dan anggaplah sakit kamu ni sebagai penghapus dosa dosa kamu. Akhir kata, rajin makan ubat, insyaAllah cepat sembuh. Jangan degil tau! 

Salam sayang dpd sahabat-sahabat mu di usim. 

Sakit sebagai penghapus dosa 
* sabda Rasullullah s.a.w : "Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya, melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya." HR. Bukhari & Muslim.*

please be strong my friend !

1 comment:

Mrs White said...

be tough buddy ! :)